Incepand cu 17 septembrie 2007, mai mult de 3 milioane de salariati au inceput sa adere la un fond de pensii obligatorii.

Cotidianul observa ca dupa patru luni de colectari, randamentul mediu al fondurilor private obligatorii de pensii este de minus 0,05%. Este vorba despre o medie ponderata si nu una aritmetica. Daca am calcula randamentul mediu al celor 14 fonduri obligatorii de pensii ca medie aritmetica, atunci acesta ar fi egal cu 0,41%. Practic, subliniaza Cotidianul, dupa patru luni de colectari, fondurile private de pensii au putut inmulti banii incasati de la stat doar cu valoarea comisioanelor pe care le aveau de primit, investitorii ramanand doar cu banii dati.

Potrivit Wall-Street, ING a inregistrat cel mai mare randament calculat dupa valoarea unitara a activului net, de 6,97%, dupa ceva mai mult de trei luni de investitii, fiind urmat, la mare distanta, de BT Aegon, cu un castig de 2,86%, AIG (+1,4%) si Generali (1,12%). Ce randamente au inregistrat si zece fonduri de pensii, aflati aici.

Activele fondurilor de pensii facultative au crescut in august cu 13,4%

Valoarea activelor nete ale celor opt fonduri de pensii facultative (pilonul III) care isi desfasoara activitatea a crescut cu 13,4% in luna august, pana la 53,46 milioane lei (14,85 milioane euro), anunta Wall-Street. Numarul total de participanti atras de cele opt fonduri de pensii facultative era de 121.409 la 31 august. Detalii despre numarul de clienti atrasi de fiecare dintre cele opt fonduri de pensii facultative si randamentele lor cititi in Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.