Comisia Europeana a avertizat ca ar putea lua noi masuri pentru a reduce considerabil taxele de roaming percepute de operatorii de telefonie mobila pentru serviciile de mesagerie, dar si pentru micsorarea costurilor de navigare pe Internet direct de pe telefoanele mobile ale utilizatorilor.

Detalii cu privire la aceasta noua propunere au fost obtinute de publicatia International Herald Tribune de la Viviane Reding, ministrul CE. Reding sustine ca noile reglementari prevad introducerea unei taxe de roaming de 11 eurocenti (16 centi) pentru mesajele scrise de tip SMS pe teritoriul Uniunii Europene. Noile planuri tarifare reprezinta o reducere a costurilor curente cu 62% (de la 29 de centi), conform CE.

De asemenea, Reding a adaugat faptul ca intentioneaza sa stabileasca o limita si in privinta costurilor de utilizare a Internetului de pe telefoanele mobile, astfel incat sa se ajunga la o taxa de 1 euro pe MB, de la 2 euro, cat se percepe in momentul de fata.

Preturile serviciilor SMS in roaming variaza de la 6 centi in Estonia, pana la 80 de centi in Belgia, in conformitate cu grupul entitatilor europene de reglementare, compus din 27 de operatori de telefonie mobila care fac parte din Uniunea Europeana.

Detalii despre intrarea in vigoare a noii reglementari gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.