Aproximativ 15 companii sunt interesate de preluarea Austrian Airlines, detinuta de compania de stat OeIAG.

Compania de stat ofera 43% din pachetul de actiuni al Austrian Airlines, a carei valoare de piata se ridica la 250 milioane euro, dar oferta s-ar putea schimba deoarece 25 % din actiuni trebuie sa ramana sub controlul investitorilor austrieci.

"Numarul companiilor interesate se apropie de 15", a declarat sursa. "Printre acestia se numara nu numai companii aeriene, ci si investitori financiari", conform Reuters.

"Cei interesati au trebuit sa notifice OeIAG pana pe 24 august, iar strategiile acestora vor trebui prezentate pana pe 12 septembrie, dupa care va fi conturata o lista scurta", a adaugat sursa.

Aceasta a spus ca strategia va fi principalul factor decisiv, in timp ce pretul de achizitionare nu a fost inca stabilit.

Compania germana Lufthansa, S7, cea de-a doua companie aeriana ruseasca si Turkish Airlines si-au exprimat deja interesul pentru Austrian Airlines. Potrivit unor rapoarte media, Air France - KLM, Air China si British Airways sunt, de asemenea, interesate de pachetul de actiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.