Statul va primi actiuni ale companiei, in urma unei majorari de capital. In 2006, CFR a fost iertata de alte sute de milioane
Oficialii Ministerului Transporturilor au gasit o cale de a scoate din faliment CFR SA, pe banii contribuabililor. Compania, care administreaza intreaga retea feroviara a tarii, are datorii de 1,2 miliarde de lei (aproximativ 342 de milioane de euro), in principal la furnizorii de energie electrica, dar si la bugetul de stat. Un proiect de act normativ facut public zilele trecute de catre Ministerul Transporturilor, condus de Ludovic Orban, arata ca societatea trebuie sa plateasca facturi de 987 de milioane de lei furnizorilor de electricitate, restul fiind obligatii la bugetul de stat.

„Se mandateaza Ministerul Transporturilor in calitate de actionar unic al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA sa propuna Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor majorarea capitalului social al acesteia. (...) Capitalul social al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR se va majora cu suma de 1,2 miliarde de lei, prevazuta cu aceasta destinatie in bugetele de stat pe anii 2008 si 2009“, arata propunerea ministerului, „privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul transporturilor in anii 2008-2009“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.