Intr-o zi, cand vi se va amana programarea la psihoterapeut, poate incercati urmatoarea varianta: chemati la un interviu un tanar student care tocmai isi cauta primul sau job, unul ajuns de putin timp in Bucuresti, dintr-un orasel indepartat de provincie, care a fost premiant la un liceu din acelea “old-fashioned”, de la care inca mai merg copii la olimpiade.

E posibil sa mai gasiti pe unul dintre aceia inca idealisti, care vor sa faca bine celor din jur, care cred ca a nu fura, a nu minti, a tine promisiunile si a ajuta dezinteresat pe cineva sunt lucruri normale. S-ar putea sa nu intelegeti “din prima” ce spune, insa, daca repetati experienta, s-ar putea sa va aduceti aminte de niste lucruri pe care le-ati uitat de mult. Atentie, insa! E posibil sa aiba efecte riscante asupra imaginii si a carierei: s-ar putea sa fiti intrebat din ce in ce mai des daca va simtiti bine, sa incepeti sa scrieti articole patetice, sa va faceti bloguri...

Daca nu aveti un astfel de “personaj” la indemana si vreti sa faceti o incercare, iata, vi-l imprumut eu pe “al meu”, care a luat foarte in serios rugamintea mea (George Butunoiu - n. red.) si a lui Claudiu Vrinceanu (redactor sef Wall-Street.ro) de a pune pe hartie raspunsurile la cateva intrebari.

Interviul il gasiti aici.