Dupa o asteptare de multi ani de zile, Bursa de Valori Bucuresti a inclus in oferta investitionala si obligatiunile emise de Ministerul de Finante. Considerate un produs de baza, instrumentele cu venit fix emise de catre stat reprezinta o componenta importanta a lichiditatii pe orice piata de capital.

Dupa indelungi negocieri si pregatiri (tranzactionarea titlurilor de stat la BVB fiind anuntata ca iminenta in fiecare din ultimii 6-7 ani), un numar mare de institutii incluzand Ministerul de Finante, Banca Nationala a Romaniei, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Bursa de Valori Bucuresti si Depozitarul Central s-au coordonat astfel incat prezenta titlurilor de stat la bursa sa devina o realitate.

Motivele acestor intarzieri au fost diverse: pe de o parte, sistemul bancar nu a fost niciodata prea incantat de pierderea monopolului tranzactiilor cu titlurile de stat; aceasta situatie a generat si o problema tehnica, nu foarte simpla: necesitatea ca seriile de obligatiuni de stat sa poata fi tranzactionate prin doua sisteme – atat cel interbancar existent, cat si sistemul bursei de valori; pe de alta parte, istoria a aratat ca in orice proiect in care este implicat statul, intarzierile sunt majore.

Pana la urma, insa, asteptarea a meritat. De ce? Raspunsul il aflati in Wall-Street.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.