Ciolos a adaugat ca "Ministerul Agriculturii este dispus sa acorde toata asistenta pentru crearea unui mecanism de aplicare foarte clar in privinta reducerii aaccizei la motorina".
Guvernul a aprobat la sfarsitul lunii iulie conditiile de aplicare a accizei reduse la motorina utilizata in agricultura pentru anul 2008.

Astfel, pentru motorina utilizata in agricultura la efectuarea lucrarilor agricole mecanizate se aplica o acciza redusa de 80,971 euro pe 1.000 de litri, respectiv de 0,27 lei pe litru. Sprijinul financiar rezultat din diferenta intre acciza redusa si cea standard este de 193,654 euro pe 1.000 de litri, respectiv de 0,65 lei pe litru.
Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, beneficiarii trebuie sa fie inscrisi in evidentele Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) cu suprafetele de teren pe care le exploateaza si pentru care solicita motorina cu acciza redusa.

Sprijinul financiar se acorda pe baza adeverintelor pentru motorina eliberate de directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene.

Pentru obtinerea sprijinului financiar, producatorii agricoli trebuie sa intocmeasca cereri, insotite de copia actului de identitate pentru persoane fizice sau de copia certificatului de inmatriculare sau a certificatul de inregistrare pentru persoanele juridice, dar si de o adeverinta de la APIA care certifica suprafata exploatatiei.