La un atelier din comuna aradeana Fantanele se confectioneaza lumanari decorative pentru piata occidentala, printre clienti fiind si constructorul de autoturisme Lamborghini, concernul Gucci sau casa de moda Missoni, transmite corespondentul NewsIn.
In fiecare luna, la atelierul din Fantanele sunt produse aproximativ sase tone de lumanari, iar 99 la suta din productie este destinata exportului. Lumanarile confectionate pentru cei de la Lamborghini sunt de culoare portocalie si au imprimata sigla firmei. Totodata, clientul a cerut ca lumanarile sa fie aromate cu parfum frantuzesc.

Cei de la Gucci au comandat lumanari de culoare neagra, care au lipite pe laturile exteriore dungi in culorile rosu, verde si negru.

„Printre modelele mai deosebite se numara lumanarea semiluna, care a fost comandata de un producator de tuica, lumanarile in forma de floare, care in momentul in care se aprind incep sa se deschida, lumanarile cu sticla de Murano. Am mai produs lumanari in forma de bambus, in forma de platou de pizza, de vas cu flori sau de ibric. Acestea din urma au ajuns, in mare majoritate, in restaurantele italiene“, a spus Silvia Cheveresan, directorului atelierului Cereria Ronca, din Fantanele.

La atelierul din comuna aradeana s-au fabricat si lumanari-torta, pentru Guvernul Italiei, care sunt rezistente la intemperii si care erau montate pe autostrazile si drumurile din Peninsula pentru a semnaliza accidentele rutiere. O lumanare decorativa fabricata in atelierul din Fantanele ajunge sa fie vanduta in Italia cu pana la 150 de euro. „Pentru toamna, cand lumea intra inauntru si nu mai sta afara, avem lumanari cu miros antitabac, de culoarea tigarii si care are un miros barbatesc si este foarte cautat. Mai avem lumanari cu miros de opium, care nu da senzatii tari tinerilor, dar au un miros placut. Noi folosim peste 30 de arome pentru lumanarile pe care le facem“, a mai afirmat Silvia Cheveresan.

La atelierul din Fantanele lucreaza 12 oameni, iar conducerea intentioneaza sa mareasca productia, in functie de comenzile primite. Cereria Ronca este detinuta de familia omului de afaceri italian Luigi Pisetta, care mai are in Italia un salon de cosmetica si o companie de constructii. Luigi Pisetta a cumparat in anul 2000 o cererie veche din Italia si a transferat productia in atelierele de la Fantanele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.