Doua hale de sortare a legumelor, 52 de sere, un pavilion administrativ, o centrala termica, magazii, soproane si alte active apartinand societatii brasovene Sere Codlea vor fi scoase, din nou, la vanzare de AVAS, pentru recuperarea creantelor. Este vorba de a doua licitatie de acest fel, prima avand loc in martie, cu un pret de pornire de 6,96 milioane de dolari. AVAS a preluat de la Bancorex o creanta de peste un milion de dolari, din care pana acum au fost recuperati doar 400.000 de dolari. De asemenea, o alta creanta a AVAS, in valoare de peste patru milioane de dolari, reprezinta datoriile societatii catre Distrigaz Sud.

Nu in ultimul rand, Sere Codlea datoreaza Casei de Asigurari de Sanatate Brasov echivalentul a 482.120 de dolari, suma din care au fost recuperati 37.000 de dolari. Pachetul majoritar de actiuni al societatii Sere Codlea a fost cumparat, in urma cu cinci ani, de compania doljeana Agro 2001. In momentul privatizarii, societatea avea datorii de peste 200 miliarde de lei la bugetul statului si AVAB, care au fost insa esalonate.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.