BBC Worldwide planuieste sa lanseze anul viitor un serviciu web de muzica din imensa arhiva pe care o detine, punand la dispozitia ascultatorilor 1.300 de piese si videoclipuri din show-urile radio si tv BBC, relateaza The Guardian, potrivit NewsIn

Utilizatorii vor putea incarca piese gratuit, iar acestea vor fi compatibile oricarui media player, gratie serviciului digital BBC Worldwide.

"Serviciul exploreaza o mare plaja de oportunitati prin aceasta idee de oferta directa pentru consumator si prin utilizarea arhivei muzicale BBC", a declarat un purtator de cuvant din cadrul BBC Worldwide.

BBC a incheiat un parteneriat cu casa de discuri EMI, in iunie, pentru a permite acces online la continutul pieselor artistilor din arhiva BBC si negociaza cu Warner Bros., Sony BMG si Universal Music. In prezent, proiectul asteapta aprobarea de la boardul executiv BBC Worldwide si daca va fi acceptat, va fi lansat in prima jumatate a anului 2009.

Noul serviciu nu va concura cu site-urile iTunes, Amazon sau Sky, deoarece isi impune sa ofere lucruri noi, sa creeze retele sociale si recomandari muzicale. Compania spera sa dezvolte acest sistem, pe viitor ajungand la o arhiva de 50.000 de piese si 3.000 de ore de videoclipuri


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.