Banca Mondiala a anuntat marti ca, in tarile emergente, exista mai multi oameni care traiesc intr-o saracie extrema decat se estima anterior si a ajustat plafonul de masurare a saraciei, recunoscut la nivel mondial, de la 1 dolar/zi la 1,25 dolari/zi, relateaza Reuters

Institutiile ce se ocupa cu combaterea saraciei au anuntat ca 1,4 miliarde de oameni, un sfert din populatia globului, traiau in 2005 in conditii extreme de saracie, cu un venit de mai putin de 1,25 dolari/zi, in cele mai sarace 20 de tari ale lumii. Anul trecut, Banca Mondiala anuntase ca numarul persoanelor cu un venit sub nivelul anterior, de 1 dolar/zi, este de 1 miliard.

Noile cifre ar putea accentua presiunile asupra marilor tari donatoare, pentru a lua masuri mai drastice de combatere a saraciei mondiale, dar si asupra tarilor emergente, pentru a implementa politici mai eficiente de ajutoare a persoanelor sarace.

Cu toate acestea, noile estimari arata progresele facute in ajutorarea saracilor in ultimii 25 de ani. In 1981, 1,9 miliarde persoane traiau cu un venit mai mic de 1,25 dolari/zi.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.