In luna iulie 2008, s-au eliberat 5839 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 4,9% fata de luna iunie 2008, ceea ce indica un declin al pietei constructiilor inregistrat luna trecuta

Declin pe piata constructiilor Numarul autorizatiilor de construire pentru cladirile rezidentiale rezidentiale a ajuns in primele sapte luni ale anului 2008 la 35.233, in crestere cu 11,6% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, informeaza Institutul National de Statistica (INS).

Cele mai importante cresteri in primele sapte luni ale anului au fost inregistrate in regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia (+943 autorizatii), Bucuresti–Ilfov (+879 autorizatii), Nord-Vest (+627 autorizatii), Nord-Est (+522 autorizatii) si Centru (+511 autorizatii).

In regiunea de dezvoltare Vest s-a inregistrat o scadere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale, de 190 autorizatii.

Datele statistice ale Institutului National de Statistica arata ca in luna iulie 2008, 63% din autorizatiile eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale sunt pentru zona rurala (3.678), mentinandu-se trendul din luna precedenta, iar restul, 2.161autorizatii pentu mediul urban.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.