Intel Corporation si Yahoo! Inc. au prezentat in avanpremiera planurile pentru Widget Channel, o aplicatie TV optimizata pentru televizoare si electronice (CE) inrudite, care folosesc Arhitectura Intel. Widget Channel le va permite consumatorilor sa se bucure de aplicatii Internet imbunatatite, concepute pentru televiziune, in timp ce urmaresc programele lor TV preferate
Widget Channel va fi pus in functiune de Yahoo! Widget Engine, o platforma de aplicatii de generatia a cincea, care va permite telespectatorilor sa savureze si sa interactioneze cu un set bogat de “TV Widgets” sau mici aplicatii Internet, concepute pentru a completa si imbunatati experienta traditionala de vizionare TV, in dorinta de a aduce continutul, informatiile si trasaturile comunitare disponibile pe Internet la indemana telespectatorului care actioneaza telecomanda.

De asemenea, Widget Channel le va permite dezvoltatorilor sa foloseasca JAVASCRIPT, XML, HTML si
Adobe Flash pentru a scrie aplicatii TV pentru aceasta platforma, extinzand puterea si compatibilitatea programelor de dezvoltare de aplicatii pentru computer catre TV si dispozitivele CE inrudite. Pe langa faptul ca sustine Yahoo! Widget Engine, Yahoo! va oferi consumatorilor asa-numitele “TV Widgets” cu brand-ul Yahoo!, personalizate in functie de serviciile de Internet ale companiei, lider în domeniu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.