Arbitrul pensiilor private a sanctionat cu avertisment scris societatile BT Aegon Fond de Pensii si Grawe Pension Services si a retras avizul de agenti de marketing pentru trei brokeri ai Grawe, care au semnat acte de aderare inainte de a obtine avizul propriu-zis de la CSSPP, a anuntat luni CSSPP.

Societatea BT Aegon Fond de Pensii SA, care activeaza pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II), a fost sanctionata cu avertisment scris pentru incalcarea prevederilor articolului 35 din norma 25/2007, privind marketingul fondului de pensii administrat privat.

Potrivit prevederilor mentionate, "administratorul sau, dupa caz, agentul de marketing persoana juridica este obligat ca in termen de 15 zile lucratoare de la data luarii la cunostinta sa informeze Comisia in cazul in care constata ca agentii sai de marketing incalca prevederile legale".

Pentru incalcarea prevederilor legale mentionate mai sus, CSSPP a mai acordat o sanctiune cu avertisment scris societatii Grawe Pension Services Broker de Pensii Private SRL. Arbitrul pensiilor private a sanctionat trei agenti ai Grawe Pensions Services Broker de Pensii Private SRL cu retragerea avizului de agent de marketing. Agentii de marketing au primit aceste sanctiuni pentru semnarea actelor de aderare inainte de obtinerea avizului din partea CSSPP, fapte care au incalcat prevederile articolului 6, aliniat (1) din norma 25/2007 privind marketingul fondului de pensii administrat privat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.