La 41 de ani dupa ce Beatles a introdus melodia “With a Little Help From My Friends” (Cu un mic ajutor de la prieteni), conceptul inca se mai aplica noilor antreprenori, poate mai mult acum decat atunci. Cresterea concurentei si costul ridicat al start-up-urilor fac din pornirea unei afaceri o sarcina anosta, chiar si pentru cel mai increzator industrias, scrie entrepreneur.com.

Cu atat de multe dificultati care trebuie depasite pentru a porni o afacere, cum ar fi vanzarile, administrarea, tehnologia si protejarea proprietatilor fizice si intelectuale, sa aveti oamenii potriviti in afacerea dumneavoastra poate fi un lucru extraordinar, oferindu-va suport emotional si know-how-ul afaceri. Din nefericire, multi dintre antreprenori incep singuri, fara o sustinere emotionala de la prieteni sau familie.

“Inceperea afacerii de la zero a fost cea mai frustranta si singuratica perioada din viata mea”, a declarat Paul McGrath, fondatorul si proprietarul RideSpring, companie ce functioneaza in domeniul online.
“Am avut multa incredere in concept si in potentialul pietei, dar am fost luat prin surprindere de rezistenta la nou. Nu am avut niciun suport de la prieteni, multi dintre vechii prieteni refuzand sa ma ajute”
, a adaugat McGrath, care in final a gasit niste prieteni receptivi si o femeie, Susie Leijten, care i-a devenit “antrenorul personal”.

Cei care sunt destul de norocosi sa aibe de la inceput un mediu incurajator in cazul formarii unei afaceri foarte rar realizeaza norocul lor. De obicei, exista patru tipuri de sustineri care servesc drept sprijin emotional sau de consiliere. Daca dumneavoastra sunteti atat de norocos incat sa gasiti cele patru tipuri, s-ar putea sa aveti multi oameni care sa va ajute sa claditi afacerea dorita.

Click aici pentru a afla cum puteti gasi sustinatorii potriviti pentru afacerea dvs.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.