Ministerul de Interne de la Londra a recunoscut joi seara ca a pierdut datele personale ale infractorilor din Anglia si Tara Galilor, un nou episod dintr-o serie de incidente implicand informatii confidentiale privind cetatenii britanici, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

O companie subcontractanta, PA Consulting, a informat la inceputul saptamanii Ministerul de Interne ca a pierdut un card de memorie cu informatii despre mii de infractori.

"Am fost avertizati in legatura cu o problema de securitate in birourile unui contractant extern, implicand pierderea unor informatii personale privind delincventii din Anglia si din Tara Galilor", a declarat un purtator de cuvant al Home Office.

Cardul de memorie continea informatii despre cei 84.000 de detinuti din Anglia si din Tara Galilor si informatii din baza centrala de date a politei legate de aproximativ 30.000 de persoane condamnate de sase ori sau mai mult.

Acest incident este cel mai recent dintre serie de probleme privind protectia datelor obtinute de Guvernul britanic. Ministerul Apararii a recunoscut luna trecuta ca peste 700 de laptopuri ale sale au disparut sau au fost furate incepand din 2004.

In luna noiembrie, Guvernul a anuntat ca a pierdut date confidentiale ale aproximativ 25 de milioane de britanici care primeau alocatii familiale, iar in ianuarie, Ministerul Apararii a comunicat ca un laptop cu date privind 600.000 de potentiali recruti a fost furat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.