Despre viitorul omenirii s-a gandit sa le vorbeasca colegilor sai Justin Rattner, chief officer-ul pe probleme de tehnologie al Intel, in timpul celui mai recent Developer Forum, desfasurat in San Francisco.

Ca sa inchei saptamana in nota futuristica in care am inceput-o dand startul cu interviul acordat in exclusivitate 9am de catre Bruce Sterling, astazi ne vom ocupa de o serie de declaratii purtand marca Intel.

Unul din cele mai importante anunturi din ultimele zile s-a referit la demonstratia de electricitate fara fir pe care cei de la Intel au facut-o, ca un fel de omagiu adus inventatorului Nikola Tesla, care o descoperise inca din 1900. Fabulatiile cu iz stiintific ale lui Justin Rattner ne dau, intr-adevar, teme de gandire pentru weekendul care urmeaza.

El a dezvaluit o parte dintre proiectele de cercetare ale Intel care se concentreaza pe interfete avansate de comunicare intre computer si masina, sustinand ca prin 2050 vom putea vorbi de androizi.

Catomii sunt o alta noutate. Microroboti care devin unelte de procesare cand se strang in numere foarte mari, de ordinul milioanelor, vor forma, ad-hoc, computerele de maine.

Ramanand in sfera roboticii, Rattner a vorbit in continuare despre personalizarea in viitor a robotilor, care ne vor asista in din ce in ce mai multe sarcini, de la cele casnice la cele profesionale. Mai ales de cand acestia au capatat abilitatea de a invata si de a identifica obiecte, datorita Inteligentei Artificiale cu care sunt dotati si asemanarea lor cu oamenii a crescut.

Interventia s-a incheiat prin invitarea pe scena a lui Randy Breen, unul din oamenii din spatele Emotiv Systems, cei doi demonstrand live capacitatile de cititor de minti ale EPOC-ului, interfata care actioneaza exclusiv la comanda gandului. Demonstratia a fost de succes, fara alte detalii referitoare la disponibilitatea aparatului pe piata.

Mai multe despre planurile de viitor ale Intel, lider mondial in inovatia microcipurilor, puteti afla chiar pe blogul lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.