Printre noile masuri de facilitare a legaturii intre cumparator-vanzator se numara reducerea taxelor pentru preturile fixe ale vanzatorilor care doresc sa ofere intregul stoc, taxele suplimentare fiind platite dupa ce produsul s-a vandut. De asemenea, vanzatorii nu vor mai plati pentru incarcarea fotografiilor reprezentand produsele puse in vanzare. Aceste decizii ar urma sa duca la o scadere generala a taxelor.

"Cumparatorii vor sa aleaga ceea ce pot cumpara si vanzatorii vor sa poata alege felul in care vand marfa. Schimbarile permit vanzatorilor sa isi ofere intregul stoc, iar cumparatorilor sa poata achizitiona produse intr-un timp foarte scurt"
, a declarat pentru Skynews, purtatorul de cuvant al eBay.

Sistemul "Buy-it-now" permite cumparatorului sa achizitioneze produsul la un pret fix, inainte ca licitatia online sa se fi incheiat. eBay este renumit pentru succesul inregistrat cu sistemul "Buy-it-now", care reprezinta 43% din totalul vanzarilor.

eBay este cel mai important site de licitatii si vanzari online de bunuri si servicii. Acesta a fost inaugurat in San Jose, California, in septembrie 1995, de programatorul Pierre Omidyar, ca un site pentru licitatii in cadrul unui proiect-tribut pentru victimele virusului Ebola. Primul obiect vandut a fost un laser stricat, achizitionat contra sumei de 14,83 dolari.

Pe eBay se poate cumpara, practic, orice, de la guma de mestecat la obiecte personale ce au apartinut celebritatilor, opere de arta, haine, carti, electronice, electrocasnice etc.