Sanyo Electric Co Ltd, cel mai mare producator mondial de baterii reincarcabile, a anuntat astazi ca discuta cu principalii producatori auto din Europa, Statele Unite si Japonia, pentru furnizarea de baterii electrice folosite pentru masinile hibride, relateaza NewsIn

Piata bateriilor auto este estimata sa aiba un potential de crestere foarte mare pentru furnizorii de baterii reincarcabile, precum Sanyo, in contextul in care pretul petrolului si ingrijorarile asupra mediului inconjurator au impins producatorii auto sa fie mai interesati de vehiculele pe baterii.

"Ne aflam in discutii cu peste cinci sau sase constructori auto" pentru a dezvolta si furniza impreuna vehicule pe baterii, a declarat vicepresedintele SanyoElectric, Masato Ito.

Sanyo planuieste sa mareasca capacitatea de productie a bateriilor litiu-ion la peste 100 milioane de celule/luna, pana in martie 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.