Aproape o cincime (18%) dintre romani nu isi plaseaza banii in depozite bancare pentru ca sunt nemultumiti de rata dobanzilor, iar doua treimi nu isi permit sa faca economii, arata un studiu realizat de Henley Centre Headlight Vision pentru compania Aviva Asigurari de Viata

Doi din zece romani nu isi tin economiile in banci din cauza dobanzilor prea mici Mai mult de jumatate (63%) dintre romanii chestionati spun ca nu fac investitii pe termen lung pentru a avea acces la economii, in orice moment, iar 17% dintre respondenti nu pot face economii din cauza creditelor contractate, potrivit aceluiasi studiu.

La nivel mondial, aproape jumatate (48%) din populatie nu isi permite sa investeasca.

Romania ocupa penultimul loc in randul tarilor din Europa Centrala si de Est (ECE) din acest punct de vedere, doua treimi (66%) din persoanele chestionate declarand ca nu au bani sa investeasca. Pe ultimul loc se afla Ungaria, unde 77% dintre respondenti sustin ca nu isi permit sa investeasca.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.