Volumele reduse tranzactionate pe segmentul Rasdaq al Bursei de Valori Bucuresti inregistrate in ultima perioada au fost cauzate, in principal, de criza pietei de capital si, implicit, de lipsa investitorilor. Specialistii consultati de Wall-Street spun ca decizia CNVM de a transforma piata intr-una alternativa nu a afectat momentan evolutia Rasdaq si ca efectele se vor resimti in timp

Exceptand anul trecut cand anumiti emitenti de pe segmentul Rasdaq au fost “vedetele” bursei, aceasta piata nu a excelat niciodata in lichiditate. In august, rulajele zilnice nu au depasit 1 milion de euro, decat in conditiile in care s-au facut schimburi de pachete importante de actiuni.

Totusi, companiile listate nu au suferit pierderi bruste, cea mai mare scadere a indicelui compozit Rasdaq-C fiind de 1,03%, in data de 12 august. Din toamna anului trecut, scaderile zilnice ale indicelui nu au depasit, in medie, 2 procente.

Si in anii precedenti, orice miscare descendenta a pietei implica scaderi mai importante pe segmentul Rasdaq si orice criza de lichiditate se resimtea in primul rand aici. Astfel, trendul descendent ce domina bursa de aproximativ un an a avut efecte importante asupra segmentului. Investitorii sunt oricum mai sceptici in ce priveste investitia in piata de capital, iar faptul ca Rasdaq nu ofera emitenti foarte stabili a fost o cauza in plus a acestei evolutii aproape invizibile.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.