Sistemele integrate intra si pe piata din Romania. Cu o singura telecomanda se selecteaza canalul TV, postul de radio, se acceseaza Internetul sau se verifica e-mailul

Comoditatea este exploatata de producatorii de PC-uri si de electronice. Sistemele integrate patrund si pe piata romaneasca. Ieri s-a lansat primul system home entertainment integrat, Davio Media Center. Acesta este un PC cu functii multiple, care poate fi accesat cu o telecomanda, iar meniul se afiseaza pe ecranul televizorului. Exista comenzi prin care se poate urmari postul de televiziune favorit, se poate selecta un anumit post de radio sau se poate viziona un videoclip sau un film. Acesta este dotat cu dvd-player&recorder si are si optiunea de a inregistra o anumita emisiune TV.

De asemenea, permite vizionarea filmelor in orice format si inregistrarea lor. Totul, inclusiv accesarea Internetului si verificarea e-mailului, se poate face pe ecranul televizorului. Se poate naviga pe Internet fie direct cu telecomanda, fie cu tastatura si mouse-ul. Pentru a se proteja de hackeri atunci cind navigheaza pe Internet, cei care cumpara sistemul vor primi gratuit, pentru un an, un antivirus BitDefender. Sistemul permite si rularea jocurilor compatibile cu sistemul de operare Windows. Exista si un ghid TV online. Sistemul are un procesor Intel Pentium 4 si placa de baza ASUS. In magazine va fi disponibil in doua variante, Gold si Platinum.

Varianta Gold va costa in aceasta perioada 32.999.000 de lei, iar varianta Platinum se va vinde cu 39.999.000. Producatorii considera ca lansarea acestui produs va influenta si evolutia brandului Davio pe piata PC-urilor. "La o crestere estimata a pietei de PC-uri in 2005 de 25% fata de 2004 si avind in vedere obiectivul de productie a peste 100.000 de unitati din gama Davio, ne asteptam ca acest brand sa detina 20% din piata de profil", a spus Costin Soare, sales&marketing manager IT&C Altex.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.