Titlurile bancilor ipotecare americane Fannie Mae si Freddie Mac s-au depreciat pana la un nivel minim al ultimilor 18 ani, in timp ce actionarii celor doua banci se tem de impactul pe care l-ar avea retragerea ajutorului promis de guvern, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Conducerea bancii Fannie Mae, cea mai mare banca ipotecara din Statele Unite, se va reuni miercuri pentru a stabili termenii ajutorului guvernamental si pentru a tempera temerile investitorilor, conform publicatiei Wall Street Journal.

Ingrijorarile privind situatia celor doua banci ipotecare au sporit in ultimile zile, dupa ce revista financiara americana Barron's a publicat un raport in care se arata ca guvernul american ar putea fi nevoit sa le nationalizeze.

Titlurile Freddie Mac s-au depreciat cu peste 24%, la 3,15 dolari/actiune, cel mai mic nivel din anul 1990. Cotatia titlurilor Fannie Mae a scazut cu mai mult de 21%, pana la 4,74 dolari/actiune, nivel nemaiatins din 1989.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.