Cererea destul de mare de valuta si o posibila interventie a BNR au fost motivele cresterii de ieri a monedei europene, care a urcat de la 3,6197 la 3,6301 lei.

Piata a fost calma, tranzactiile realizandu-se intre 3,6250 si 3,63 lei, explica evolutia cursului un dealer bancar. Cererea pe segmentul clientilor se mentine destul de mare, dar ea este compensata usor de intrarile de cash pe segmentul caselor de schimb. Este posibil ca si BNR sa fi intrat, sau macar sa fi afisat cotatii, pragul de 3,6 lei/euro dovedindu-se unul extrem de solid.

Dolarul a crescut la randul sau, insa deprecierea monedei nationale a fost minima, datorita evolutiei paritatii euro/dolar. Cursul a urcat de la 2,7957 la 2,7983 lei.

Euro a urcat pe pietele internationale pana aproape de 1,30 dolari, cotatiile fluctuand intre 1,2929 si 1,2986 dolari. Scaderea monedei verzi se datoreaza, in opinia analistilor tonului folosit de Rezerva Federala privind evolutia economiei americane, dupa ce a fost anuntata majorarea dobanzii de la 2,75 la 3%. Un alt factor de presiune pe dolar il constituie posibila liberalizare a cursului yuanului chinez, care ar putea declansa o crestere a monedelor asiatice.

Pe London Bullion Market pretul unciei de aur a depasit pragul de 431 dolari, dupa mai bine de o saptamana, timp in care pretul s-a mentinut in jurul valorii de 425 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.