Ce strategii adoptam pe o piata de capital aflata in scadere? Intr-unul din articolele precedente am vorbit despre strategiile care pot fi adoptate la bursa. Avand in vedere ca piata de capital autohtona este in declin in acest moment, vom incerca sa vedem care sunt posibilitatile de joc cand bursa coboara

Pe piata de capital cele mai tranzactioante titluri sunt derivatele, si in principal optiunile, despre care am vorbit intr-un material precedent.

Acest tip de titluri are o importanta foarte mare, deoarece sta la baza unor combinatii de derivate care sunt folosite in functie de volatilitatea si evolutia pietei.

Pe noi ne intereseaza strategiile pe o piata in scadere, iar tipul de volatilitate si asteptarile diferite ale jucatorilor, conduc la diverse posibilitati de tranzactionare. Pentru a merge mai departe trebuie sa clarificam intai cateva notiuni necesare si utile in orice tranzactie pe piata de capital.


Despre autor:

Sursa: Moneybox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.