Cei mai mari jucatori in ierarhia bancilor locale, BCR, BRD si Raiffeisen, au inregistrat in primul semestru cresteri ale profitului de cel putin 40%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, si creditele acordate clientilor pana la finalul primului semestru au avansat, in cazul celor trei grei din banking, cu 40%, doar activele au inregistrat cresteri mai reduse, chiar si de 2,3%, la BCR

Raiffeisen Bank, al treilea jucator dupa active, a inregistrat cea mai mare crestere din Top 3 a profitului obtinut in prima jumatate a anului, de 57% comparativ cu primele sase luni din 2007, pana la 74 milioane euro.

Profitul inregistrat inainte de impozitare, aferent primului semestru din 2008, a fost de 89,3 milioane euro, fata de 53,5 milioane euro la sfarsitul lui iunie 2007.

Spre comparatie, BRD-SocGen, a doua banca din sistem, a inregistrat in primul semestru un nou profit-record de 515 mil. lei (140,3 mil. euro), adica un avans de 23% fata de aceeasi perioada din 2007.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.