GraphOn, compania care produce soft-uri pentru accesul aplicatiilor de la distanta, a anuntat ca a depus plangere de incalcare a licentei impotriva gigantului Google. Daca GraphOn are dreptate ca serviciile Google Base, AdWords, Blogger, Sites si YouTube au incalcat patru dintre aceste drepturi, liderul in cautari ar putea sa plateasca despagubiri, precum si taxele de licenta din trecut si viitor, scrie presa internationala.
GraphOn a anuntat ca Google a incalcat patru amendamente la inceputul lui 2005, atunci cand a achizitionat Network Engineering Software (NES). Potrivit plangerii depuse la Curtea Districtuala din Districtul de Est din Texas, reiese ca Google Base, AdWords, Blogger, Sites si YouTube au folosit ilegal o licenta protejata pentru “metoda de mentinere a unei baze de date automata si accesibila”.

Alte patru licente de acest tip fac subiectul a noua procese pe care GraphOn le-a lansat impotriva IAC/InterActiveCorp, Yahoo, Match.com, Classified Ventures, eHarmony.com, Juniper Networks si AutoTrader.com. Procesul AutoTrader.com, care incalca doar doua drepturi GraphOn, a fost hotarat cu un acord de licenta de tehnologie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.