In primul semestru din 2008, infractiunile lor informatice au cauzat pierderi mai multor companii si persoane fizice din Europa si SUA

In prezent, hackerii mioritici sunt printre cei mai temuti, valoarea pagubelor facute de acestia fiind, in opinia serviciilor secrete, de peste 300 de milioane de dolari.

Conform statisticilor, in primele sase luni ale anului 2008 au fost inregistrate 436 de infractiuni comise de hackerii romani, prin intermediul internetului, in urma carora 365 de persoane au fost sau sunt cercetate penal.

Specialistii spun ca infractiunile informatice au capatat, in acest an, valente fara precedent (valoarea pagubelor comise ajungand la peste 300 milioane de dolari), si, ca dovada, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGP) a reorganizat serviciul de profil din subordine, transformandu-l intr-o directie cu patru servicii specializate numai pe infractiuni informatice, in speranta ca va face fata acestui fenomen.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.