Desi paradisurile financiare sunt entitati sociale, economice si politice create pentru a atrage investitiile, reprezinta si un refugiu al celor care recurg la evaziune fiscala, dar si al celor care ascund profiturile rezultate prin incalcarea legislatiei fiscale.

Tarile considerate paradisuri fiscale se impart in cinci tipuri: aici se poate alege domiciliul fiscal, locul de instalare a bazei de lucru, se poate trai, se pot castiga bani sau se poate obtine cetatenia. In prezent exista aproximativ 70 de paradisuri fiscale, intre care Andorra, Antigua, Bahamas, Bahrain, Barbados, Belize, Bermuda, Cayman, Costa Rica, Elvetia, Hong Kong, Liberia, Liechtestein, Luxemburg, Monaco, Antilele olandeze, Olanda, Panama, Singapore, Sf. Vincent, Sri Lanka.

Iata cele mai frumoase tari care isi pastreaza supranumele de paradis si dincolo de natura lor economica.

Citeste si:

Insulele Bermude

Paradisul din Oceanul Atlantic, cunoscut si sub numele Bermuda, nu depaseste 76.000 de locuitori. Insulele Bermude fac parte din teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, avand capitala in orasul Hamilon.Te asiguram ca in insulele Bermude ai ce sa vizitezi. In anul 2000, vechiul oras din arhipeleag, St. George si fortificatiile de pe insula au fost inscrise pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. In secolul calatoriilor timpurii insula era cunsocuta ca "Insula Diavolului" datorita recifelor de corali care ingreunau accesul, provocau esuarea corabiilor si moartea marinarilor. Asezata pe un munte marin, Bermuda este inconjurata de multe insulite, iar platforma de recife de corali din jurul insulei protejeaza coastele de valurile furtunilor si ofera spatii minunate pentru scufundari. Un sejur cu influente vechi indiene, englezesti, africane, nord-americane si europene in insulele Bermude costa intre 2.300 si 5.200 de euro, in functie de preferinte la hoteluri de patru si cinci stele.

Citeste articolul aici pentru a afla si celelalte destinatii la care sa visezi cu ochii deschisi.