Comisia de Comert din Taiwan a lansat o ancheta prin care sa stabileasca daca Microsoft detine sau nu monopolul pe piata soft-urilor din insula si daca abuzeaza de aceasta pozitie, au anuntat surse oficiale. Microsoft risca sa fie amendata cu 800 de mil. de dolari pentru concurenta neloiala

De asemenea, investigatia guvernului taivanez se va lega de plangerile facute de clientii Microsoft, care au semnalat o restrictie a soft-ului Windows XP pentru noile PC-uri. Acestia vor sa verifice si daca pretul produselor sunt echitabile pentru clientii taivanezi.

“Taiwanul nu are propriul soft. Majoritatea oamenilor din aceasta tara folosesc soft-urile Microsoft si depind de acestea pentru munca, asadar cota lor de piata ar trebui sa fie foarte mare”, a declarat un oficial al Comisiei de Comert.

In cazul in care cel mai mare producator de soft-uri din lume a incalcat legile anti-trust, compania ar putea fi amendata cu pana la 797,361 milioane de dolari si va fi obligata sa schimbe cateva din practicile companiei in insula.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.