Razboiul dintre Rusia si Georgia nu a avut un impact foarte important asupra economiei romanesti sau a celei europene, in prima faza, desi analistii se asteapta ca implicatiile acestui conflict sa se resimta mai mult pe termen lung

Rusia este cunoscuta in regiune ca o putere semnificativa, mai ales la nivel energetic, si eventualele consecinte ale unui razboi nu vor intarzia sa apara, in opinia specialistilor consultati de Wall-Street.

In Romania, razboiul nu a generat prea multe influente. Cele mai multe se vor resimti pe termen lung, spun specialistii, ca urmare a fenomenului de contagiune, daca bursele dezvoltate vor avea de suferit sau daca acest conflict va continua.

Pe termen scurt, Ovidiu Fer, analist in cadrul bancii de investitii Wood&Company, vede un impact pozitiv pentru pietele ca cea din tara noastra. “Acest efect se va datora faptului ca multe fonduri sunt orientate regional. In acest caz in EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa). Iesirile masive din Rusia au deci ca alternativa si Romania (desi se pare ca pentru moment au fost indreptate cel mai mult catre Turcia)”, a declarat acesta, pentru Wall-Street.

Analistul crede ca planeaza un semn de intrebare asupra regiunii, din cauza influentei foarte puternice pe care o are Rusia. “Cred deci ca fondurile din EMEA vor avea ceva mai putina cautare”, a mai spus Fer.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.