Fondatorul enciclopediei online Wikipedia, Jimmy Wales, spera ca Wikia Search, un proiect pe care il pregateste, va sterge dominatia Google de cel mai utilizat motor de cautare din lume, scrie presa internationala

Wikipedia: Vom sterge dominatia Google de cel mai utilizat motor de cautare Google si ceilalti doi titani, Yahoo si Microsoft, domina piata motoarelor de cautare pe internet, despre care Wales a declarat ca au produs nemultumiri in randul utilizatorilor de web.

“Chiar in momentul de fata, in special in Statele Unite, ne concentram intensiv asupra industriei”, a declarat Wales la Singapore in cadrul Global Brand Forum.

El a mai adaugat ca, potrivit statisticilor industriei, peste 90% din cautarile pe internet din Statele Unite sunt facute prin trei firme.

“In concluzie, o multime de oameni sunt preocupati de asta. Nu ne dorim cu adevarat ca tot traficul nostru si tot controlul nostru de pe internet sa fie manevrat de una, doua sau trei companii. Nu stiu ce vom face.Dar cert este ca vrem sa avem o piata mai larga decat asta”, a declarat fondatorul Wikipedia.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.