Mostenirea lasata de gigantul mondial al avocaturii Linklaters in Europa de Est, dupa 8 ani, este de 143 de avocati, 9 parteneri si 4 birouri - Bucuresti, Budapesta, Bratislava si Praga, ce se vor consolida intr-o entitate regionala, fara un birou de coordonare, informeazaNewsIn.
La nivel local, tintele firmei sunt clientii cu activitati regionale, 30 de avocati, pana la trei parteneri si focus pe ariile de practica M&A, private-equity si real estate.

“Nu vom avea o asociere exclusiva cu nicio firma mondiala, asa cum au alte case de avocatura din piata, desi vom avea in continuare o relatie foarte stransa cu Linklaters. Ne vom concentra pe clientii care au nevoi in regiune, insa vrem sa atragem clientii prin intermediul altor firme internationale cu care nu am lucrat pana acum. Nu vrem sa facem o strategie tipica unei situatii de criza, pentru ca nu ne ajuta pe termen lung”, a declarat pentru Business Standard Daniel Torsher, canadianul care va detine functia de

managing partner al biroului din Bucuresti. Acesta va fi secondat la conducerea firmei locale de romanul Marian Dinu, care va avea, de asemenea, o functie de partener.

Canadianul Michael Schilling, cel care a pus bazele biroului din Bucuresti, va parasi atat Linklaters, cat si noua firma. “In linii mari, vom pastra toti avocatii din cele patru birouri, desi sunt cativa care au plecat si care, probabil, vor mai pleca”, spune Torsher. Acesta a mentionat ca Ioan Miculiti si Lucian Mihai, cei doi fosti parteneri titulari ai Linklaters, Miculiti, Mihai&Asociatii, vor ramane in cadrul noii firme. Din punct de vedere al numarului de avocati, biroul local se inscrie in randul firmelor de talie medie, diferenta semnificativa fiind constituita de experienta de opt ani in cadrul Linklaters.

Potrivit lui Torsher, imediat dupa anuntul de separare de Linklaters, miscare anuntata in premiera de Business Standard, noua firma a fost abordata de mai multe case de avocatura internationale care vizau preluarea, miscare care ar fi oferit o pozitie semnificativa in regiune unui nou-intrat. Acesta spune insa ca, pe termen mediu, nu este considerata aceasta varianta, firma vizand mai degraba extinderea, fie ea organica, fie prin asocieri. “Nu excludem in continuare extinderea, sub forma unei preluari sau fuziuni cu o firma de pe piata romaneasca - asa cum se intampla si pe celelalte trei piete - pe termen mediu, insa acum nu purtam discutii in acest sens”, a mai spus Torsher. Magic Circle reuneste cele mai mari cinci case de avocatura londoneze - Linklaters, Clifford Chance (venita in Romania

in 2006), Allen&Overy (2008), Freshfield Bruckhauser Derringer si Slaughter&May.

Piata locala de avocatura ar putea atinge pragul de 200 mil. euro in acest an, printre cei mai mari jucatori fiind NNDKP, Musat&Asociatii, Tuca, Zbarcea&Asociatii sau Popovici Nitu&Asociatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.