Crestere de 57% in S1 pentru prima banca auto romaneasca ''In ciuda tendintei generale de usor regres pe piata auto din Romania, am reusit sa ne depasim obiectivele pentru prima jumatate a acestui an. Luna iunie a fost foarte buna, cu o crestere totala de 24% la nivel de grup'', a declarat Kurt Leitner (foto), CEO al Porsche Finance Group.

Porsche Bank a inregistrat o crestere de 57% la creditele auto acordate, ajungand la sfarsitul lunii iunie la 705 contracte noi, cu o valoare a bunurilor finantate de 15,72 milioane EUR.

''Aceste rezultate arata ca acum clientii sunt mai obisnuiti sa compare optiunile disponibile pe piata si isi dau seama ca un credit auto este mai potrivit pentru nevoile lor si mai convenabil decat un credit general de consum, oferit de bancile universale'', a comentat Kurt Leitner.

Ca volum, leasing-ul financiar este inca produsul predominant in portofoliul Porsche Finance Group, reprezentand 89% din totalul noilor contracte, comparativ cu 91% pondere la sfarsitul lui iunie 2007.

Volumul contractelor de leasing financiar semnate in perioada ianuarie-iunie 2008 a crescut cu 8,6%, depasind 221 milioane EUR. Leasing-ul operational se mentine la acelasi nivel de anul trecut, cu o cota de 4% din totalul contractelor noi, iar creditul auto creste substantial de la 4% in prima jumatate a anului trecut, la 7% la sfarsitul lunii iunie 2008.