Studiul a fost realizat in perioada mai-iulie 2008 si a inclus aproximativ 300 de respondenti.
Dintre participantii la sondaj, 53,7% au mentionat ca sunt dispusi sa apeleze la o companie specializata in securitate IT pentru solutionarea unor probleme legate de protejarea infrastructurii informatice, in timp ce 35,6% dintre participanti si-ar rezolva singuri astfel de probleme, fara ajutorul unei companii specializate. Potrivit studiului, restul de 10,7% dintre respondenti sunt indecisi.

"Din ce am observat in piata in ultimii ani, dar si din rezultatele acestui sondaj, am tras concluzia ca, spre deosebire de anii trecuti, directorii IT ai companiilor romanesti sunt mai deschisi catre o posibila colaborare cu companiile specializate si multi au inteles ca un efort pe cont propriu, in directia securizarii infrastructurii IT, este mai costisitor, mai ales cand acesta nu face parte din miezul afacerii", a declarat directorul general Gecad Net, Gabriela Mechea.

Potrivit acesteia, rezultatele sondajului reflecta tendinta de crestere a veniturilor din servicii IT pe piata autohtona, intr-un ritm mai rapid decat vanzarea de hardware sau de licente software, spre exemplu.
"Am sesizat in ultimele 12 luni ca serviciile merg mai bine decat in 2006-2007, atestand faptul ca tot mai multe companii isi doresc nu doar echipamente si soft la cutie, ci valoare adaugata", a adaugat Gabriela Mechea.

Gecad Net este o companie specializata in comercializarea si implementarea aplicatiilor software, furnizeaza optiuni adecvate de licentiere, servicii IT integrate si asigura solutii profesionale de securitate IT sub brandul propriu Sentinet.