PcFun.ro si-a dublat vanzarile in prima jumatate a anului ''In contextul in care piata de e-commerce a avut un start destul de modest in 2008, majoritatea jucatorilor revizuindu-si target-ul propus initial, rezultatele inregistrate in primul semestru al anului ne fac sa privim cu optimism estimarea noastra pentru acest an, de 15 milioane dolari (9,9 milioane euro), pentru cele doua magazine PCfun si Electrofun. Pentru noi, realizarea acestui obiectiv reprezinta o confirmare a potentialului propriu, dar si a cresterii industriei online de la an la an”, declara Marius Ghenea (foto), presedinte PCfun.ro.

Numarul comenzilor din primul semestru s-a dublat, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Acest fapt se datoreaza, in principal, unei evolutii usor in scadere a preturilor, influentate de fluctuatiile cursului euro, scadere care vine in special dinspre producatori si se regaseste si in e-tail.

Peste 40% dintre aceste comenzi sunt lansate de clientii fideli ai magazinelor, clienti care se afla cel putin la a treia, a patra achizitie de pe site-urile PCfun si ElectroFun.

Categoriile de produse cu pondere majoritara in vanzari sunt notebook-urile, monitoarele LCD, componentele pentru PC, camerele foto si PC-urile. Pe segmentul de camere foto, maximul de vanzari se inregistreaza in lunile de vara, iar pentru 2008 acest segment va creste cu aproximativ 20% fata de 2007, aducand magazinului online PCfun vanzari estimative de circa 9% din totalul vanzarilor.

Afla de la Wall-Street care sunt produsele de top in aceasta luna, nu trebuie decat sa accesezi articolul de aici.