Profitul istoric anuntat de BRD-Groupe Societe Generale pentru primul semestru al acestui an, de 140 milioane de euro, s-a situat sub asteptarile analistilor. Desi avansul profitului este cel mai mare din istoria bancii, in sedinta de ieri a BVB titlurile companiei s-au depreciat cu 1,5%

BRD-Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata romaneasca dupa retea si active, a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 515 milioane lei (140,3 milioane euro), sub asteptarile analistilor, care anticipa, in medie, o majorare cu 35% la 563 milioane lei. Totusi, avansul profitului net semestrial a fost cel mai bun din istoria institutiei.

Specialistii chestionati de Reuters anticipau o crestere a profitului BRD in medie, cu 35%, pana la cel putin 525 milioane lei si cel mult 591 milioane lei.
In prima jumatate a anului trecut, BRD SocGen inregistra un profit net de 417,19 milioane lei (circa 125,3 milioane euro).

Volumul creditelor acordate de BRD SocGen in S1 a crescut cu 40% fata de aceeasi perioada din 2007. Creditele pentru populatie au sporit cu 43%, iar cele acordate companiilor - cu 37%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.