Incetinirea cresterii economice din zona euro au adus bancile in situatia unei restrictionarii accentuate a termenilor in care se acordata credite, desi conditiile relaxate de pe pietele financiare usureaza accesul la finantare, arata un sondaj al Bancii Centrale Europene (BCE), relateaza Reuters citata de NewsIn

Bancile au inasprit conditiile de creditare in al doilea trimestru din 2008, pentru a patra oara consecutiv, si e de asteptat sa impuna noi conditii in urmatoarele luni, informeaza un raport trimestrial al BCE asupra creditarii bancare.

Un aspect pozitiv consta in faptul ca bancile au raportat un acces mai usor la finantarea de pe pietele monetare si cele de obligatiuni, acesta fiind pana acum un obstacol major in acordarea de credite in trimestrele anetrioare.

"In general, bancile considera ca situatia finantarii creditelor s-a imbunatatit fata de trimestrul precedent", se mentioneaza in raportul BCE.

Bancile care au parcticipat la sondaj in luna iulie au raportat o trecere in plan secundar a ingrijorarilor legate de mediul de afaceri si de rezultatele financiare, perspectiva economica reprezentand o grija mai mare la acordarea de imprumuturi.


Despre autor:

Sursa: Moneybox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.