Criza financiara internationala si perioada concediilor au determinat investitorii sa adopte o atitudine pasiva fata de bursa autohtona, iar trendul pietei va ramane unul descendent pe termen lung, desi rezultatele financiare ale emitentilor aduc premise imbucuratoare pe termen scurt, sustin brokerii

Criza financiara internationala afecteaza inca bursa Cel mai probail este, conform brokerilor intervievati de MoneyBox, ca situatia pietei de capital romanesti ca-si continue trendul descendent, pentru ca orice premisa favorabila nu se va materializa atata timp cat situatia internationala nu se remediaza.

Pe termen scurt, rezultatele financiare bune ale emitentilor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) consitituie premisele calmarii si revenirii pietei romanesti, insa pe termen mediu si lung situatia internationala va fi factorul decisiv.

Adrian Ceuca, director general adjunct in cadrul SSIF Broker Cluj este totusi optimist si considera ca desi criza isi arata si va arata efectele in continuare, crede ca incepand cu luna in curs piata a constientizat ca unele scaderi au fost prea mari si multe societati sunt acum subevaluate. „Se vede un inceput de trend crescator si speram sa continue si saptamanile urmatoare sustinut de rezultatele financiare ale societatilor listate la categoria I si a II-a a bursei”, a detaliat Ceuca.


Despre autor:

Sursa: Moneybox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.