"Chiar daca Jocurile Olimpice de vara vor genera o crestere a vanzarilor de LCD-uri si plasme usor mai mica fata de perioada premergatoare Campionatului European de Fotbal, estimam ca acestea vor continua sa fie printre cele mai solicitate produse si in luna august. Astfel, valoarea medie investita de catre clientii nostri in aceasta categorie de produse se ridica la aproximativ 2.000 de lei, cele mai solicitate modele fiind cele cu diagonla de 32"”, a declarat CEO Flamingo International, Jiri Rizek.

Potrivit reprezentantilor Flamingo, gradul de penetrare al televizoarelor LCD in mediul urban anul acesta se ridica la 20-25%, dublu fata de anul trecut.

Flamingo International estimeaza o crestere de 25-35% a vanzarilor de LCD-uri si plasme in august fata de luna iulie, evolutia fiind sustinuta de Jocurile Olimpice de vara de la Beijing, derulate in perioada 8-24 august 2008, precum si de specificul lunii august in general, care reprezinta o revenire a vanzarilor comparativ cu luna iulie, cand nivelul acestora a fost mai scazut.