Leul a pierdut aproximativ 1,5% pana la finalul ultimei sedinte a saptamanii si a ajuns la cotatii apropiate de 3,53 lei/euro, dupa o cascada de ordine de marcare a profitului, generata de calculele jucatorilor, care nu se asteptau la o apreciere mai mare a leului, spun dealerii

"Este o tendinta regionala de depreciere, dar la noi este mai accentuat decat in alte zone si datorita unui exces de lei in piata, de la decizia de politica monetara a Bancii Nationale a Romaniei. Asistam la o inchidere de pozitii, de cand cursul nu a putut cobori si mai mult", a declarat, citat de NewsIn, Florin Constantinescu, dealer al Bancii Comerciale Carpatica.

Moneda nationala s-a depreciat spre 3,50 lei/euro de dimineata, dupa care a stagnat in jurul acestui prag panain jurul orei 15, cand a pierdut brusc teren pana peste 3,53 lei/euro. La ora 17, euro era cotat cu 3,5319-3,5359 lei/euro.

Cursul de referinta afisat, vineri, de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a fost de 3,5001 lei/euro, cu 0,8% mai scazut fata de varful anului, atins joi, de 3,4719 lei/euro. Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat vineri de BNR arata o depreciere a leului cu 7 bani (3,19%), pana la 2,3156 lei/dolar, de la 2,2441 lei/dolar, cat era joi.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.