Iesirea germanilor din actionariatul companiei fondate impreuna cu japonezii de la Fujitsu ar putea duce chiar la inchiderea acesteia
Vestea ca grupul german Siemens vrea sa renunte la partea sa in compania producatoare de computere Fujitsu Siemens Computers, dupa 9 ani de colaborare, a bulversat piata IT. Reprezentantii Siemens au refuzat sa comenteze stirea publicata de ziarul american „Wall Street Journal“ (WSJ). De cealalta parte, un purtator de cuvant al Fujitsu a declarat ca articolul din „Wall Street Journal“ este „lipsit de fundament“.

Iesirea din afacere a unuia dintre cei doi parteneri - fiecare detine 50% din companie - ar putea fi o lovitura dificila pentru imaginea brandului. S-ar putea ajunge chiar la inchiderea sau preluarea companiei de catre un concurent, spun analistii. „Joint-venture-ul a fost format in 1999, iar contractul a fost semnat pe noua ani, urmand ca la sfarsitul acestei perioade - in aprilie 2009 - sa se renegocieze termenii contractuali“, ne-au declarat reprezentantii Fujitsu Siemens Romania. Fujitsu Siemens Computers are operatiuni in 36 de tari si circa 10.500 de angajati. In ultimul an fiscal a raportat venituri de 6,6 miliarde de euro.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.