Cumparatorii au animat sedinta de ieri a Bursei Stabilitatea de pe pietele externe a adus mai multa liniste si la Bucuresti. “In ultimul timp se remarca o presiune din ce in ce mai mare pe cumparare. Sunt de urmarit cu mare atentie evolutiile de pe pietele externe in saptamana ce urmeaza. Principali indici europeni si din Statele Unite se afla intr-o zona de rezistenta. Intarirea puternica a dolarului din ultimul timp coroborata cu scaderea barilului de petrol si cu deprecierea constanta a Euro in raport cu principalele valute de referinta ma fac sa cred ca aceste rezistente vor fi sparte in scurt timp”, a declarat, pentru Wall-Street, Mihai Hancu, broker la intercapital invest.

Indicele BET a crescut cu 3,72%, pana la 6.321,44 puncte, in timp ce BET-C a urcat cu 2,54%, ajungand la 4.595,55 puncte. Indicele celor cinci societati de investitii financiare a urcat cu 1,92% pana la 35.946,32 puncte. BET-XT a urcat cu 3,07%, la 654,18 puncte, iar BET-NG a crescut cu 3,02%, pana la 853,12 puncte. Lichiditatea pietei a urcat pana la 10 milioane de euro, din care piata reglementata a avut cea mai mare parte, 9,7 milioane de euro.

“Incet, incet se intra la cumparare, in asteptarea rezultatelor. Este posibil sa asistam si in continuare la volatilitati. Va conta mult daca rezultatele financiare ale emitentilor se vor incadra in asteptari, vor fi mai bune sau mai slabe”, ne-a declarat Gabriel Necula, broker la Prime Transaction.