Auto 22 Martie 2008 13:32
Incepand de astazi, 21 martie, compania Ford este actionarul majoritar al fostului centru de productie auto, Automobile Craiova, se arata intr-un comunicat oficial al companiei Ford.

Finalizarea tranzactiei a avut loc astazi, in cadrul unei ceremonii desfasurate la sediul fabricii din Craiova, prin semnarea documentelor oficiale de catre Sebastian Vladescu, presedintele Comisiei de Privatizare a Automobile Craiova si Lyle Watters, Director Business Strategy al Ford Europa, informeaza Realitatea TV.

Actele privind transferul drepturilor de proprietate ale Automobile Craiova catre Ford s-au semnat la Craiova, in prezenta premierului Calin Popescu Tariceanu, a presedintelui Traian Basescu, a reprezentantilor Ford si a altor oficiali romani si americani.

"Nu-mi fac nicun fel de griji, pentru ca Ford este un partener serios, pe care ne putem baza", a declarat premierul Tariceanu. Seful guvernului a amintit cateva dintre avantajele semnarii acestui contract de privatizare, printre care, crearea a 7.000-9.000 locuri de munca la Craiova. "Vom putea exporta produse de calitate (...) Din acest moment, Ford devine proprietarul fabricii de la Craiova", a precizat prim-ministrul roman.

Adunarea generala a actionarilor Automobile Craiova se va intruni pe 15 aprilie si va confirma intrarea in actionariat a producatorului american de automobile Ford Motor Company, care a cumparat de la statul roman in septembrie anul trecut pachetul majoritar de actiuni - 72,4%. Printre actionarii importanti ai companiei se mai numara SIF Oltenia (SIF5), care controleaza 22,06% din actiunile Automobile Craiova, arata NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.