Auto 14 Martie 2008 03:48
Skoda ne pregateste pentru vara lui 2009 o premiera de zile mari.

Potrivit Antena 3, constructorul ceh va incepe, in vara lui 2009, productia primului SUV din istoria marcii, denumit Yeti., pentru care va importa din Romania elemente de interior si instalatia electrica.

„Pentru Yeti am putea importa, de la furnizori din Romania, interiorul si instalatia electrica. De asemenea, suntem interesati sa importam mai multe componente si pentru viitoarele modele Skoda", a declarat directorul departamentului de productie si logistica, Horst Muhl.

In Romania, marca Skoda, divizie a producatorului auto german Volkswagen, este foarte bine pozitionata in topul vanzarilor, ocupand pozitia a doua in Europa de Est. in 2007, Skoda Auto a comercializat, in Romania, 24.015 masini, cu 19,2 la suta mai multe decat in anul anterior, informeaza Gandul.

Intr-o editie mai veche, publicatia online, stiriauto.ro, informa ca noul model Yeti va imprumuta o serie din partile mecanice de la Octavia, o parte din motoari si transmisia, toate, in esenta, produse folosite in intreg grupul Volkswagen. La nivel exterior, Yeti pastreaza aspectul bicolor, plafonul fiind vopsit in alta culoare fata de restul caroseriei. Forma masinii este una robusta, „patratoasa”, dar pastreaza si aspecte cu stil, precum manerul ingropat al usii din spate sau stopurile intinse pe stalpii din spate.

Yeti se doreste un concurent pe o piata dominata acum de Toyota RAV4, Honda CR-V, dar poate lua si o parte din paiata pe care se bat crossoverele FIAT Sedici, Suzuki SX4 sau Nissan Qashqai. Raportul calitate pret pe care Yeti il va oferi va fi un element definitoriu pentru succesul de piata a SUV-ului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.