Tariceanu a apreciat ca interesul pentru proiectele francofoniei este confirmat de existenta, in 32 de judete ale tarii, a liceelor bilingve pentru limba franceza, dar si de interesul tinerilor pentru programele Radio France Internationale din Romania, informeaza newsin.

"Marcam in acest an mai multe repere ale traseului nostru european comun. Este un arc peste timp, ce porneste de la Unirea Principatelor Romane prin sustinerea energica primita din partea lui Napoleon al III-lea", a declarat premierul roman in discursul sau. Seful Executivului a apreciat ca parteneriatul strategic al celor doua tari, convenit cu ocazia vizitei presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, la Bucuresti, confirma "loialitatea comuna fata de proiectul european", iar firmele franceze prezente in Romania intaresc increderea in economia romaneasca si contribuie la formarea unei noi culturi profesionale.

"In fiecare an, de 14 iulie, ne gandim totodata cu mandrie la ceea ce romani de exceptie au realizat de-a lungul timpului in Franta, pentru cultura si progresul tarii dumneavoastra. Ne gandim la romanii pe care Franta i-a imbratisat pentru a putea pastra nealterata speranta libertatii in anii dictaturii comuniste din Romania", a conchis Tariceanu.