Fostul primar, Adriean Videanu, primea chiar rapoarte, periodic, de la institutii specializate despre ceea ce se intampla in institutia pe care o conduce.

Unele cazuri au aparut destul de palid in presa, mai ales din cauza ca ziaristii ar fi putut fi atrasi in procese greu de sustinut, bazate pe declaratii ale victimelor. Unul dintre cazuri, devenit public prin aparitia intr-un ziar de scandal, este cel al directorului de la Relatii Internationale, Cristian Iftimoaie, dar acesta a negat cele publicate si a amenintat cu actionarea in instanta a ziaristilor.

Primarul Oprescu spune ca are astfel de cazuri concrete, drept pentru care a sesizat organele de cercetare. „Directorii nu recunosc competenta, nu stiu nici macar ce inseamna competenta, unele angajate mi-au spus ca acestia recurg si la favoruri, inclusiv sexuale”, a spus Oprescu cand a prezentat radiografia activitatii din primarie. Cele prezentate de Oprescu sunt sustinute si de angajate ale municipalitatii, citate pe site-ul unui post TV: „Seful nos­tru nu cunoaste cuvantul com­petenta. Important este cine te-a adus si pana unde esti dispus sa mergi cu favorurile sexuale”, s-a destainuit o angajata a Primariei Capitalei, sub protectia anonimatului, in cadrul controlului intern cerut de Sorin Oprescu. El a evaluat fiecare departament din primarie si prin completarea de catre fiecare angajat a unui formular cu intrebari legate de activitatea institutiei.