Presedintele Traian Basescu a discutat cu premierul italian Silvio Berlusconi despre problema romilor din Italia si a criticat presa romana pentru campaniile pe care le desfasoara, inducand ideea ca autoritatile de la Bucuresti isi abandoneaza cetatenii.

La intoarcerea in tara de la sommet-ul pentru Mediterana, seful statului a precizat ca a avut ocazia sa discute cu premierul italian, Silvio Berlusconi, despre problema romilor din Peninsula si cea a atitudinii autoritatilor italiene fata de acestia, fara insa a da mai multe detalii.

Presedintele a criticat, cu aceasta ocazie, atitudinea unor "SRL-uri" sau altor "institutii", care afirma ca statul roman isi abandoneaza oamenii. "Am vazut indignarea manifestata public de SRL-uri sau alte institutii, de genul: noroc ca ne ocupam noi, ca statul roman isi abandoneaza oamenii", a declarat Basescu, referindu-se la campaniile de presa care vizeaza problema romanilor din Italia.

Presedintele a mai spus ca statul nu poate proceda ca oamenii de presa, insa are alte mecanisme de a-si ajuta cetatenii.

Seful statului s-a intalnit, la Paris, si cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cu care a discutat pe marginea raportului pe justitie pentru Romania, pe care Bruxlles-ul il va prezenta pe 23 iulie. Seful statului nu a oferit detalii asupra discutiilor, insa a precizat ca acestea s-au prelungit duminica seara si la dineul oficial.

Presedintele Traian Basescu a precizat ca a mai discutat si cu presedintele Egiptului si cu cel al Siriei probleme de interes bilateral.

Suparat pe jurnalisti (Sursa: Realitatea)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.