Traian Basescu anunta ca Romania va transfera experienta sa diplomatica catre UE pentru rezolvarea conflictului israeliano-palestinian.

Seful statului s-a laudat ieri, pe Aeroportul ,,Henri Coanda’’ - Otopeni, la plecarea spre Paris - pentru Sommetul pentru Marea Mediterana al Uniunii Europene -, cu relatiile „economice traditionale“ dintre Romania si state din spatiul mediteranean, precum Libia, Mauritania, Palestina ori Siria. Traian Basescu nu a spus ca, de fapt, predecesorul sau comunist in fruntea Romaniei, Nicolae Ceausescu, a fost cel care a deschis si a sustinut aceste relatii, pe care le numea „fratesti“ si nu „traditionale“, evident in detrimentul celor cu statele dezvoltate, occidentale.

Presedintele de azi a vorbit despre revenirea companiilor romanesti in statele mediteraneene. Dupa cum a spus Traian Basescu, „este important ca la acest proces, care vizeaza dezvoltarea, procesul include, de data aceasta sub sigla Uniunii Europene, Egiptul, Marocul, Algeria, Libia, Siria, Mauritania, cu care Romania are relatii economice traditionale si pe care in ultimii doi ani a reinceput sa le dezvolte“.

Presedintele a povestit ca Romania va transfera experienta sa diplomatica - la fel de mult promovata de Nicolae Ceausescu - UE pentru rezolvarea conflictului israeliano-palestinian. Conform afirmatiilor lui Traian Basescu, „este de interes pentru noi prezenta in acest proces a Israelului si a Autoritatii Palestiniene, fiind cunoscut interesul nostru pentru conflictul israeliano-palestinian. Procesul ne ofera posibilitatea de a aduce experienta diplomatiei romanesti in regiune, intr-o alta forma mult mai puternica, de data aceasta transferand experienta in Uniunea Europeana, care va fi un factor extrem de activ“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.