Directorul Administratiei Nationale "Apele Romane", Marius Postelnicescu, a spus ca, anul acesta, lunile iulie si august sunt secetoase, insa mai putin decat anul trecut, de aceea nu se pune problema insuficientei resurselor de apa.

"Iulie si august sunt luni secetoase, insa nu la nivelul anului 2007. Precipitatiile sunt de scurta durata, locale, care vor estompa din scaderea panzei de apa din subteran. Nu avem informatii ca puturile din subteran sunt secate sau au scazut, in comparatie cu perioada similara a anului trecut, cand aproximativ 15.000 de puturi erau secate", a spus Marius Postelnicescu, intr-o conferinta de presa.

El a mai precizat ca exista intalniri lunare cu reprezentantii din domeniul energetic, unde se discuta despre exploatarea principalelor resurse de apa.

"Am impus celor de la Hidroelectrica anumite limite, sa nu uzineze mai mult decat trebuie apa din lacurile de acumulare din Romania. Avem asigurat aproape 82 la suta din volumul de apa in cele mai mari lacuri din Romania. Nu se mai pune problema insuficientei resurselor de apa anul acesta, exista suficienta apa in perioada urmatoare pentru populatie, industrie si agricultura", a precizat Postelnicescu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.